Rólunk
Kapcsolat

Az építés és a tervezés sok területen alapjaiban megváltozhat

A nyomtatott beton szilárdsági tényezői nyomószilárdság tekintetében kétszeresei a napjainkban használt födém beton szilárdságának, húzószilárdsága pedig meghaladja a 13Mpa értéket, ez az érték a normál beton esetében közel nulla. 1000 Celsius fokos égetés mellett 2 órán keresztül ellenáll a hőnek, mely a családi ház szabványában meghatározott érték négyszerese! A falakban elhelyezett zártcellás purhab a passzívház követelményeket is teljesíti. A 3D nyomtatott családi ház falai lehetnek ívesek, vagy akár csavartak is, így a tervezők és megrendelők fantáziája végre valóban szabadon szárnyalhat.

Válts a fenntartható építészetre

A 3D nyomtatott architektúra másik, és talán legfontosabb előnye a fenntarthatóbb építési mód. Egyes szakemberek a természetes és a helyi anyagokat kutatják a beton alternatívájaként, amely nagy szén-dioxid-kibocsátással jár. Ez izgalmas fejlemény az építőipar számára globálisan, és különösen érdekes azoknak az építészirodáknak, amelyek tudatosan csökkenteni kívánják a szén-dioxid-kibocsátásukat. Már tesztelik a beton alternatíváit a 3D nyomtatáshoz. Többek között az agyag ismét sláger lehet, ami utat nyithat a fenntartható 3D nyomtatáshoz a jövőben.

Miért növekszik a 3D nyomtatott architektúra népszerűsége?

A globális 3D építési piac hihetetlen 91%-kal fog feltehetően növekedni 2022 és 2028 között. Ennek oka először is, hogy a 3D nyomtatás lehetséges megoldásnak tűnik az építészet, a mérnöki munka és az építőipar előtt álló kihívások némelyikére - megfizethető lakhatás biztosítása, menedéknyújtás a katasztrófa sújtotta régióknak, és nem utolsó sorban választ adhat a fenntartható építésre is.

Ezek mellett az egyik fő előnye az alacsonyabb építési költségek - sokkal egyszerűbb kiszámítani a szükséges építőanyag-mennyiséget, és így kevesebb hulladék is keletkezik. A nyomtatott szerkezetek sokkal gyorsabban készülnek el, mint a hagyományos épületek, időt és pénzt is megtakarítva. A gyors építési sebesség jelentős előny, és egy másik oka annak, hogy a 3D nyomtatott épületek népszerűsége egyre nő. Már 24 óra alatt ki lehet nyomtatni 150m2 falfelületet, ami egy átlagos háznak felel meg.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Töltsd ki az alábbi űrlapot és már küldjük is neked a tájékoztatót az árakkal és felszereltségi listával!