Rólunk
Kapcsolat

Mi is az a CLT?

A CLT mozaikszó, angol jelentése: Cross Laminated Timber, egy keresztirányú rétegragasztással gyártott nagy méretű tömörfa panel, ami egy statikailag rendkívül merev, mérettartó szerkezet. Olyan rétegelt lemezről, panelről van szó, amiben az egymást keresztező szálirányú rétegek nem furnér, hanem deszka vastagságú lamellák. Az így elkészített, CNC megmunkált panel sokrétűen felhasználható, bármilyen teherhordó és nem teherhordó szerkezet kialakítható. Tömegének köszönhetően jó hő- és hangszigetelő, valamint tűzvédelmi szempontjából is kifogástalan. A fa kitűnő nedvességszabályozó, így egészséges és kellemes lakókörnyezetet biztosít.

Hamar beköltözhetsz az új otthonodba

A CLT egy tömörfa anyag, amit üzemi körülmények között milliméter pontossággal, „szabásminták” alapján gyártanak. Az építkezés helyszínén ezeket a paneleket építjük össze, így a munka oroszlán része nem a Te idődet rabolja. Továbbá a száraz építési technológiának köszönhetően nem kell száradási idővel számolni, ami ugyancsak lerövidíti a várakozási időt.

A CLT-vel egy prémium terméket és életérzést vásárolsz

A prémium termékek minősége, anyaghasználata, technológiája kiemeli őket a tömegből. Használatukkal Te is részese leszel ennek az exkluzivitásnak. A CLT házak élen járnak az innovációban, és megalapozzák a jövő építészeti trendjét. Legyél Te is a jövő trendjének hírnöke!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Töltsd ki az alábbi űrlapot és már küldjük is neked a tájékoztatót az árakkal és felszereltségi listával!

Generációkon át védelmező otthont biztosít a Te és a családod számára

A tömörfa szerkezet megfelelő méretezéssel elegendő időt biztosít arra, hogy tűz esetén a család biztonságban elhagyhassa az épületet. A CLT egy lassan égő anyag, tűz esetén csökken az ellenállási keresztmetszete, de az el nem szenesedett rész továbbra is tartó szereppel bír. Ellenpéldaként az acél szerkezetek ezzel szemben magas hő hatására gyorsan elveszítik statikai erejüket.

A természetes fa jelenléte nem csak exkluzív, de javítja az életminőséget

A fa látványa és jelenléte igazoltan jótékony hatással van az emberi szervezetre. Természetes környezetben gyermekeink fejlődése és látásmódja is kedvezően alakul, és várhatóan felnőttként tudatos környezetvédő szemlélettel nevelik majd saját gyermekeiket is. A CLT épületek esetén ez különösen jól megfigyelhető, külső és belső látványvilágukat tekintve is egyediek és lehengerlők. Hazánkban most indul hódító útjára ez az építőanyag, és vele az egyedi megjelenés és design.

Védjük a környezetünket

A Földön a káros CO2 kibocsátás egyik fő felelőse az építőipar, azon belül is elsősorban a beton, a fémek és a tégla. A természetes alapanyagok, így a tudatos erdőgazdálkodásból származó fa egy remek környezetbarát alternatíva. A fa növekedése során megköti a CO2-t, feldolgozása sokkal kevésbé energiaigényes, beépítésével pedig a megkötött CO2 eltárolódik. Ráadásul a CLT panelek rendkívül erősek, így statikai értelemben sem kötünk kompromisszumot, ha környezettudatosan építkezünk.

A CLT-vel akár egy plusz helyiséget is nyerhetsz

A CLT egy igen helytakarékos megoldás, mert a falazatunk sokkal vékonyabb (ugyanolyan szerkezeti tulajdonságok mellett), mint a hagyományos téglafalak. Így azonos bruttó négyzetméter esetén a hasznos (nettó) alapterület jelentősen nagyobb egy CLT házban, mint egy téglaépületben. Tehát nyerünk Neked egy gardróbot. Hőtárolás szempontjából sem sorolhatjuk a könnyűszerkezetes házakhoz a CLT házakat, mivel a panelok esetében a betonnál is ismeretes C24-es anyagminőséget használnak, igy tömegének köszönhetően jó hőszigetelő, viszont közel ötször könnyebb a betonnál.

A korszerű technológiának köszönhetően az épületed rezsijét akár nullára csökkentheted

A tömörfa - mint a CLT alapanyaga – önmagában is jó hő- és hangszigetelő. CLT épületeinket ezen felül korszerű szigeteléssel és gépészeti megoldásokkal látjuk el az igényeidnek megfelelően. A technológia lehetővé teszi a passzív ház, és akár a karbonsemleges épület létrehozását is.