Rólunk
Kapcsolat

Mit érdemes tudni a Liapor technológiáról?

Természetes és ökológiai anyag

Kiváló hőszigetelő tulajdonságai vannak

Vízálló

Biológiailag ellenáll a penésznek, rovaroknak és rágcsálóknak

Ellenáll az időjárási viszonyoknak, hőnek, fagynak és vegyszereknek

A Liapor gyakorlatilag nem gyúlékony!

Környezetkímélő és egészségügyileg biztonságos (elektroszmog stb.)

100%-ban újrahasználható

A LIAPOR 100%-IG KÖRNYEZETBARÁT

Mivel a duzzasztott agyaggolyó az agyagon kívül semmilyen más vegyi anyagot nem tartalmaz, ezért egy egészséges klímát biztosít a lakásban. A visszabontott falazóblokk könnyen összetörhető, és újból feldolgozható könnyűbetonnak.

Jó hő- és hangszigetelő

A hőszigetelőképességet egy függőleges légréses szerkezet biztosítja, amelyre merőlegesen a hőszigetelés jó, de amelyre párhuzamosan nem annyira jó. Így az égetett kerámia függőleges irányban az alapból a hideget fölvezetheti, aminek az eredménye az alsó sarkok nem kellő hőszigetelése, és ezért penészesedése lehet. Ez a Liapor falazóblokkoknál nem fordul elő.

A hangcsillapítás pedig az építésben elsősorban a beépített anyag tömegével, azaz súlyával történik. Ezért, minél nehezebb egy anyag, annál jobban csillapítja a hangot. A Liapor esetében a hangcsillapítás a súlyon kívül abszorpcióval is történik, azaz a golyóban lévő pórusos szerkezet elnyeli a hangot.

Jó páraáteresztő, de nem nedvszívó

A Liapor falazóblokkok nem hézag tömör betonból készülnek, azaz az egyes Liapor szemcsék között a tér nem teljesen zárt. Másrészt maga az agyaggolyó is légáteresztő, mert a belső porózus szerkezet a klinkerhéj repedésein keresztül „lélegzik”. Így a külső falak páraáteresztő képessége igen jó, meghaladja az égetett kerámia termékekét. A Liaporban a víz nem emelkedik, azaz nincs kapilláris hatás.

Tűz- és fagyálló

A tűzállóságot a Liapor szemcse biztosítja, és elsősorban az adott cement minősége határozza meg. Mivel a Liapor jó hőszigetelő, a tűzállóság a normál betonhoz képest sokkal jobb. A fagyállóság, amelyet a DIN és az Önorm szabványok szerint állapítottak meg, megint csak annak köszönhető, hogy a Liapor golyókban nem jön létre a kapilláris hatás, azaz a golyóban lévő pórusok átmérője nem állandó. Ilyet a habbeton elemek, vagy egy porózus égetett kerámia tégla nem tud!

Jó hangszigetelő

A hangcsillapítás az építésben elsősorban a beépített anyag tömegével, azaz súlyával történik. Ezért, minél nehezebb egy anyag, annál jobban csillapítja a hangot. A Liapor esetében a hangcsillapítás a súlyon kívül abszorpcióval is történik, azaz a golyóban lévő pórusos szerkezet elnyeli a hangot. Ezért már kisebb súllyal és vékonyabb filigránabb szerkezettel is elérhető a megfelelő hangcsillapítás! A Liapor-phon hangcsillapító közfalak már 12 cm vastagságban is elérik az 52 dB csillapítást!) Így nem szükséges a hangszigetelő falak alá külön teherhordó erősítés, és jelentős négyzetméterben mérhető területi megtakarítást is elérhetünk! Ilyen tulajdonságokat sem az égetett kerámia, sem a mészhomok tégla nem produkál!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Töltsd ki az alábbi űrlapot és már küldjük is neked a tájékoztatót az árakkal és felszereltségi listával!