Rólunk
Kapcsolat

Rácsos tartószerkezet

A szerkezet legfőbb elemei a rácsos tartóoszlopok, melyek nemcsak fokozott teherbírással rendelkeznek, hanem hőhidasságuk is a lehető legkisebbre csökken a külső és belső oldalt összekötő csekély felületek által. A teljes falszerkezet 31 cm vastag, melynek „U” értéke 10 cm-es külső poliészter hőszigeteléssel 0,185 W/m2K.

A tartók felületkezelése „KTL” vizes bázisú, katódos merítőkádas, szárítókályhában ráégetett festékbevonat, tehát a technológia környezetbarát és az eredmény a hosszú élettartam és a magas minőség. Az építés egyszerűségét és gyorsaságát segíti, hogy a falszerkezetben minden szükséges vezeték egyoldali borítás után elhelyezhető vésés, fúrás nélkül.

A szerkezet hőszigetelése

A két OSB burkolat közé „Isocell” szigetelés kerül befújásra, ami minden kis hézagot kitölt. Belül tűzgátló, a vizes helyiségekben impregnált gipszkarton burkolat készül, kívül pedig 10-15 cm polisztirol vagy kőzetgyapot szigetelés csökkenti „0” közelébe a szerkezet hőhidasságát. Figyelmet kell fordítani az épület fokozott légzárására az illesztési hézagok, kapcsolók tömítésére.

Többszintes épület építése esetén a közbenső födém készülhet akár fából, akár fémből. Amennyiben fémből készül, érdemes „C” acél profilokat alkalmazni, melyekre vastag OSB borítás után - akárcsak az alsó szinten - estrichbeton felület készíthető. Így kiküszöbölhető a sztereotípiaként ismert könnyűszerkezetes kongása a háznak. Ezt a hatást erősíti a betonozás előtt lerakott lépésálló polisztirol hőszigetelés, valamint az esetleges utólagosan befújt szigetelés a födémgerendák közében.

Az épületeket jellemzően Qualitherm mennyezet- és padlófűtés kombinációjával, levegő-víz hőszivattyúval építjük, így egy 150 m2 alapterületű, szabadon álló családi ház fűtési, hűtési és HMV előállítási költsége havi átalányban 7500 forint körül alakul.

Robot technológia

Kisbágyonban épült Európai Uniós támogatással egy gyártócsarnok, melyben jelenleg 300m2-en készülnek a szerkezet elemei. A gyártás egy Fanuc Arc Mate hegesztőrobottal történik, mely állandó, kitűnő minőségben készíti a varratokat a 2mm vastag acélból készült oszlopokon.

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Töltsd ki az alábbi űrlapot és már küldjük is neked a tájékoztatót az árakkal és felszereltségi listával!